A Coverity 2008. évi jelentése szerint a nyílt forrású szoftverek minősége és biztonsága javul.

Az automatikus forráskód-ellenőrző, biztonsági elemző szoftvereket gyártó Coverity - amely az Amerikai Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériumának (U.S. Department of Homeland Security) megbízásából a Stanford Egyetemmel együttműködve az “Open Source Hardening Project” keretein belül nyílt forrású szoftverek forráskódját elemzi évek óta biztonsági hibák után kutatva - bejelentette a nyílt forrású szoftvereken folytatott elemzésének 2008. évi eredményét.

2006 óta a Scan site -on keresztül több mint 250 nyílt forrású projekttől - köztük a Linux-tól, Firefox-tól, PHP-től - származó 55+ millió sornyi forráskód ismétlődő elemzésére került sor. Ez 14 238 önálló projektelemzést és összességében körülbelül 10 milliárd sornyi forráskód átvizsgálását jelenti. A 250 projektből több mint 120-nak fejlesztői aktívan dolgoznak azon, hogy eltávolítsák az elemzések során napvilágra került szoftverhibákat. Ennek a munkának eredményeként az elmúlt 24 hónapban a nyílt forrású fejlesztők több mint 8 500 hibát távolítottak el.

“Coverity és a FreeBSD projekt több mint három éves szoros együttműködése izgalmas és rendkívül értékes egyben,” mondta Robert Watson, FreeBSD alapítvány elnöke. “A Coverity pozitív hatással volt a forráskódunk helyességére és segített javítani a szoftverfejlesztési módszereinken.”